Het "in balans zijn van lichaam en geest"...

“GEZOND” IS MEER DAN “NIET ZIEK”

Het welzijn of welbevinden van een mens is afhankelijk van een goede gezondheid en een heldere geest, kortweg: het “in balans zijn van lichaam en geest”. 

Het is belangrijk dat, niet in het minst bij het ouder worden, goede gezonde maaltijden worden gegeten en ook de nodige voedingssupplementen worden gebruikt die eventuele tekorten aanvullen. Niet alleen voeding is belangrijk maar ook bewegingsactiviteiten.

Voor een optimale gezondheid is het belangrijk om te weten hoe het met je lichaam is gesteld, welke de tekorten zijn en hoe je eetgewoonten zijn. Een gezond lichaam heeft vitaminen, mineralen, vetten, eiwitten, koolhydraten en vezels nodig. Het drinken van minimaal 2 liter water op een dag is van het grootste belang. 

Om de toestand van het lichaam te bepalen wordt een “bodyanalyse” uitgevoerd. Naar aanleiding hiervan wordt een voedingsprogramma opgesteld dat bij u past. Dit programma houdt in: het bijhouden van je eetgewoonten, het stellen van realistische doelen, een tijdpad om de beoogde doelen te bereiken en het kijken naar je levensstijl.

Overgewicht

Het hebben van overgewicht brengt veel risico’s voor een goede gezondheid mee. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat een multidisciplinair, persoonlijk behandelprogramma als het meest succesvol wordt beschouwd om je doel te bereiken: het krijgen en behouden van een gezond lichaamsgewicht.

Het behandelprogramma bestaat uit verscheidene onderdelen. 
  • Informatie over voeding en energie. 
  • Eveneens wordt er gekeken naar het eetpatroon en daarnaast naar de mate van zelfcontrole. 
  • Een belangrijk aandachtsgebied is het kijken naar en begeleiden van “instand-houdende” gedachten en onderliggende gevoelens en het leren hier op een andere wijze mee om te gaan. 
  • Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan bewegen.